Bloggavbrott i två veckor

Hej å hå. Är lite stressad just nu så uttrycker mig kort.
Blir nog inget bloggande på två veckor för nu blir det semester för min del.
Ciao

Knipövningar i regnet

Med rosa body och mingröna tights, håret i en högre än hög hästsvans. Läppar som ler och en mun som skriker - KNIP! Susanne Lanefeldt hade nog inga större problem när hon blev kissnödig. Nej hon kunde nog sitta där en hel tågresa och kanske till och med njuta av att hon nu i sitt kissnödiga tillstånd fick chansen att knipa lite extra. Hm, vad har nu det här med mig att göra? Jo jag har gjort en hel veckas (minst) knipövningar på min färd från tågstationen i Uppsala till Johannas lägenhet i Gävle. Att regnet öste ner på båda destinationerna gjorde inte mitt mission lättare, men skam den som ger sig (och a, går på stationen innan tåget går (trodde dock vid detta ögonblick att jag bara inbillade mig trycket eftersom jag just varit på toa) b, kollar om det finns en toa på tåget c, går på toa på stationen i Gävle eller d, kissar i en buske under paraplyet). Det sägs ju dessutom att det ska vara av godo att träna knipövningar och sådana saker vill man ju inte avstå från. Vem vet när man kan ha nytta av ett rejält knip nästa gång.

Jag kom in!

Jippie jiho idag fick jag ett glädjande besked. Ett oväntat besked. Ett svar jag nästan inte vågat vänta mig. Jag kom in på en av c-kurserna i företagsekonomi som jag sökt till hösten. Vid första antagningsbeskedet såg det helt kört ut, men när jag idag loggade in för att se besked två så hade antalet antagna ur min urvalsgrupp ökat och jag blivit antagen till mitt andrahandsval (hade rangordnat inritningarna lite på måfå så kan rent av vara till det bättre). Trots att jag har den hemskans pofen-tentan hängande över mig så lyckades jag mig nu ta mig in på c-kursen (var den som satte käppar i hjulet), å det känns så bra! Det här är första gången på länge som jag faktiskt velat plugga så beskedet om att så nog inte skulle bli fallet har tyngt mig senaste tiden. Men nu är hjärtat lätt igen. Yes.

That's a familiar face

Nu har jag också sällat mig til den stora klumpen människor som har facebook. Var först tveksam, tyckte liksom det räckte med att ha msn, skype och myspace. Fick dock en del förfrågningar om att även entra denna community och igår gav jag efter. Nu är jag fast. Det var ju riktigt kul det här, även om det definitivt finns en risk att utveckla ett visst beroende (hur många gånger per minut är normalt att uppdatera sidan för att se om någon lagt till dig som vän? Och hur ytligt kan man känna nån för att få kalla dem vänner?). Hur som helst så är det i alla fall så här i startskedet riktigt roligt, vi får väl se om det handlar om nyhetens behag eller inte.
Väntar nu spänt på att se om en viss person ska lägga till mig. Hoppas det, vore kul. Och kanske även praktiskt ;)

Gävletripp snart slut

Helgen i Gävle börjar lida mot sitt slut, eller för att vara korrekt - helgen är slut, vistelsen sjunger på sista refrängen. Sitter här ensam i Johannas lägenhet och kan glatt konstatera att jag haft en oförskämt bra helg. Ni som förgyllt den, speciellt en person, tack så hemskt mycket. I had the time of my life skulle Baby i Dirty Dancing ha sagt, jag kanske inte kan säga just så utan att ana en viss överdrift, men på vissa plan så var helgens händelser definitivt mitt livs bästa. För lite sömn och för lite mat orsakade dock en del magont och sura miner på lördagskvällen, å det var ju inte så kul. Fick dock lära mig att det finns andra sätt än värktabletter och novalucol att bota magvärk med. Bra att veta. Nu väntar lunchmöte med en kollega och påhälsning på Gävleredaktionen. Kul. Jag gillar den här staden. Alla gånger jag funderat över hur folk i Östhammar kunde komma på att dem skulle plugga i Gävle och inte i min fina stad Uppsala, nu förstår jag. När jag tänkte i dem banorna hade jag inte varit i Gävle sen barnsben, men senaste året har jag varit här rätt många gånger och det är verkligen en härlig stad. Trevliga människor och fint. (Johanna du förstår väl nu att våra planer om mycket fest i Gävle i höst definitivt inte kommer att ändras). Nu ska jag bege mig ut, men avslutar detta semesterns (dessvärre inte betald) första inlägg med en visdom. Har fått den av en mycket bra kille. Tack.

"Ångest är en värdelös känsla"

Uppförsbacke

Jaha nu laddar man om då för ännu en utekväll i Gävle. Blev helröj redan igår (vill ni ha de smaskiga detaljerna så kan ni kolla in rixpucko.blogg.se, spännande kunna läsa vad man gjorde igår på någon annans blogg). Även om det i mitt fall knappt blev någon alkohol alls så är jag allt annat än i form just nu. Sömnen har jag sparat in på och även mat- och vätskeintag har varit bristfälligt senaste dygnet. Jag har dock få en mer än rejäl dos av skratt och bus (hoppas dock på ännu mer av den varan ikväll) ;). Nej om man skulle sätta på sg nåt på underdelen också så man inte riskerar att glömma det sen när festnerven börjar rycka.

Tillbaka i Gävle för ännu en trevlig helg

Japp så var man här igen. Känns nästan lite hemtamt att anlända till stationen i Gävle på fredagkvällarna numera (okej så många gånger har det kanske inte varit men två gånger eller mer sägs ju vara en vana). Upptäckte just att jag faktiskt lämnat en öl här i Johannas kylskåp - jag var ju sm hon kallade det ute och slarvade sist jag var här, så den glömdes visst kvar. Men är ju inget man inte kan råda bot på denna helg. Vi börjar dock med rosévin som just lagts på lite snabbkylning. Sen ska det ut och brännas bock...eller vänta nu den var visst redan bränd, vi ska nog bara dit och dricka öl. Hoppas på en bra helg här med mycket sol och en del bus ;)