Hundarna har dragit söderut

Dags för tips igen: Kristianstadbor eller andra som befinner sig i närheten av staden - The Odd Dogs spelar på Banken ikväll (klockan 11 tror jag) och det bör ni inte missa. För mer info om vovvarna kolla www.myspace.com/theodddogs.

Se The Odd Dogs i kväll!

Dagens tips blir att för er som bor i närheten av Strängnäs gå och se bandet The Odd Dogs när de spelar på Norrtull ikväll. Jag kan lova att ni kommer få en riktigt härlig musikupplevelse. Bodde jag själv lite närmare skulle jag absolut gå, trots att jag såg och hörde dem för bara några veckor sen här i Uppsala. Det går nog inte att få för mycket av det goda tror jag. Bandet är ännu osignerat, något jag hoppas ändras inom en snar framtid så de kan släppa en skiva med alla härliga låtar.

Vill ni veta mer om The Odd Dogs så kan ni kolla in deras myspace,
www.myspace.com/theodddogs , där ni hittar en del av låtarna, musikvideo och upprädanden i TV4:s Nyhetsmorgon. Lite kuriosa om bandet nu på en gång är att det består av två britter, en ryss, en kanadensare, en amerikan (detta tror jag dock har ändrats till en till svensk - Janne) och sen svenske Bengt Dahlqvist ( ja han som spelade Daniel i Skilda Världar). De är alla väldigt talangfulla så mixen är lyckad.Gå och lyssna! Voff, voff!

Torka inom räckhåll

Japp trots att jag sa att det skulle bli skärpning på mitt bloggande så ser det ut att vara torrperiod i på gång. Har nämligen två tentor denna vecka som lär ta det mesta av mitt fokus. En hemtenta som ska in på fredag och en omtenta som ska skrivas fredagmorgon. Som man bäddar får man ligga, och vidare mjukt och skönt är det inte.

På återseende, förhoppningsvis snart.

Dragarbrunnsgallerian

Japp så heter Uppsalas nya galleria som igår slog upp sina vackra glasportar. Idag var det dags för mig att ta mig en snabb titt på innehållet och precis som jag hört så är det mest dyrare butiker som flyttat in. Marco Polo, Gant och Newhouse gör inte att jag kommer att bli en frekvent besökare, även om deras kläder är fina. Lite inredning fanns också att hitta i gallerian och ett café, så en fika då och då kanske det ändå kan bli. Hur som helst är det kul att det händer saken och att staden utvidgas från att bara vara en enda gata.


Att ringa ett förinspelat meddelande räknas inte

Jag blir tokig på Ikea som inte tycks ha en riktig telefonist man kan få prata med någonstans. På deras kundservice så får man intrycket av att man efter allt klickande mellan olika alternativ ändå ska kopplas vidare till en telefonist, men nej då där har du fel. Istället om du efter ett tag låter bli att välja ännu ett alternativ (det finns ju inget som passar längre!) så säger den inspelade rösten "tack för ditt samtal". Jag är så arg nu så jag nästan skakar. Hur i helvete kan någon kalla detta kundservice! Ringer du sen på det ända uppsalanummer som anges på Ikea:s hemsida så säger en röst på engelska att det inte går att nå någon på det numret, men att du kan lämna ett meddelande.

Telefonist verkar vara en utdöende tjänst och det tycker jag är ytterst synd!

Skärpning

Japp nu är det dags att jag skärper mig. Har varit en ytterst dålig bloggare den senaste tiden. Inte ett enda inlägg har jag lyckats plita ner på en veckas tid. Skam. Vad ska jag skylla på då? Har ofrivilligt varit ledig från jobbet, haft lite att göra i skolan och mest fördrivit tid. Hm, alltså inget att skylla på. Måste därför gå direkt till nästa steg som är utlovandet av bättring.

Jag skall skriva mer frekvent och roligare (oops krav direkt).

Så där var det sagt. Nu är det bara att rätta in sig i ledet. Om någon har tips på ämne att blogga kring så är det alltid välkommet.

Blogga på engelska

Jag skaffade mig härom dagen en sida på My space, mest för att kunna se hela innehållet på andras sidor och göra kommentarer där. Jag upptäckte dock att det fanns en bloggfunktion också och har nu bestämt mig för att blogga lite på engelska där. Första inlägget är skrivet (humöret krävde en känslotömning) och jag hoppas att min engelska var hyfsat bra i alla fall. Har varit rätt duktig på det engelska språket men är rädd att jag legat av mig lite. Vi får se hur det går helt enkelt.

Om någon är nyfiken så är adressen www.myspace.com/louisetidholm

Enjoy!

Långfredag = Good friday

Tycker det är lite underligt att vi i Sverige kallar denna dag för Långfredagen (och även har haft det som en sorgedag) medan man i England kallar den för Good Friday. Hur kommer det sig?

Great night with The Odd Dogs

Vill härmed tipsa om ett band som jag upptäckte först igår, men som fastnade i hjärta och själ direkt. Musiken är glad och ett hopkok av musikvärldens godaste rätter. Jag skulle nästan kunna sträcka mig så långt som till att säga att det finns något för varje musikälskare i dessa låtar. Dock tilltalar de kanske jazzdiggare, popsnören och latino lovers mest.

The Odd dogs är ett band med bredd såväl i musikstil som i medlemssammansättning. Här finner du en ryss Vad, två britter Tom och Roxy, en kanadensare Brett och vår egen svenska Bengt Dahlqvist. Gruppen är riktigt talangfulla och bemästrar mer än bara skönsång och pojkbandssöthet. De spelar många instrument, och gör det riktigt bra.

Igår hade jag nöjet att få träffa killarna flera gånger och se deras turnépremiär på Katalin i Uppsala. Spelningen var hur bra som helst och så fort de släpper ett album så ska jag köpa det. Dessvärre kan det kanske dröja eftersom de förvånansvärt nog saknar skivkontrakt (jag hoppas att det snart ändras dock).

Jag ska vid ett senare tillfälle (då jag sitter vid en bättre Internet-uppkoppling) lägga ut länkar till deras medverkanden på TV4 denna vecka. Men just nu får ni nöja er med en titt på deras my space-sida
www.myspace.com/theodddogs , eller att själva leta upp dem på TV4:s hemsida.
A¨t last a few words in english, if any of the dogs will read this. Thank you for a wonderful gig and a great time yesterday. You made my day ;)

Trodde du han tyckte du var snygg?

Undrar varför det är så pinsamt att stöta på någon som inte visar sig ha samma intresse för dig? För pinsamt det är det. Tankar som, hur kunde jag tro att han skulle vara intresserad av mig? dyker snabbt upp och förlägenheten är genast påtaglig. Jag tror knappast att det finns så många tillfällen då jag känner mig mindre attraktiv än när jag raggar på någon och inte får ett positivt gensvar. Den elaka rösten i huvudet gastar direkt - hur kunde du vara så korkad att du trodde att han skulle tycka att du var snygg, han tycker möjligtvis att du är en snäll tjej men att han skulle vilja ta sig någon närmare titt kan du ju glömma. Plötsligt skäms jag. Jag skäms för att jag kunde gå runt och tro att han kanske skulle se mig på just det sätt jag just då ville bli sedd på - som en het och snygg tjej, i nya kläder och nogrannt sminkad, som han gärna skulle vilja gulla med eller sätta tänderna i. Det finns kanske inget tillfälle då jag nedvärderar mitt eget yttre så mycket som vid dessa misslyckanden. Om killen är en främling på krogen blir fallet ofta milt, men är det någon man känner lite bättre så kan det bli ett och annat blåmärke.

Jag tycker det är urbota dumt att tänka och känna så här, men ändå kan jag inte låta bli. Och jag tror mig vara långt i från ensam. Tyvärr.