Får man ha så här trist?

Har varit sjuk sen i tisdags och förutom att ha genomlidit en massa jobbiga dagar liggandes i sängen skitsjuk så ska jag nu på tillfrisknandets väg ha så enormt tråkigt. Å i Paris av alla städer, fy tusan!


Glad Påsk

Ät mycket ägg, särskilt sorten som är i två delar och fyllda med godis. Något sånt blir det nämligen inte för min del i år eftersom det är Sverige som är smågodislandet inte Frankrike :(. Men men jag ska på påskmiddag i alla fall med några andra svenskar och ryktet säger att det kan bli både snaps och sill, så jag lider inte!


1 månad

Idag är det en månad sen jag anlände till Paris (och två månader och en vecka tills jag återvänder hem). Det känns som att tiden sprungit iväg. Trots att jag vissa stunder velat störta iväg till flygplatsen och sätta mig på första bästa plan hem så har tiden gått otroligt fort. Jag är redan inne på min fjärde skolvecka, tänka sig. Undrar hur mycket jag kommer hinna lära mig innan tiden runnit ut? Mycket hoppas jag, men annars kommer jag vara nöjd ändå.

Surfar i trappuppgången

Woho nu kan jag använda internet hemma. Eller nästan i alla fall, jag får gå ner några våningar och sitta i trappen men ändå :)

Igår var jag på gospelkonsert det var jättekul och idag var jag på en stor body- och fitnessmässa.

Usch det värsta med att sitta här att det bråkas så mycket i vissa lägenheter i huset och det är obehagligt att höra. Särskilt när man inte vet hur allvarligt det är och vad de skriker om.


Vart tar soporna vägen?

Den senaste veckan så har det ställts ut en himla massa sopor på gatan där jag bor i Paris. Med sopor menas inredningen till en restaurang, soffor, sängar och sånt. Helt vanliga sopor alltså ;) haha. Det jag funderar över är vart tar all skit vägen?? Sopgubbarna som kommer med sin stora bil och tömmer våra tunnor tar då i alla fall inte hand om skräpet det har jag sett med egna ögon. Så vem är det då?

Nu känns det bättre

Efter en rolig helg så känns Parislivet bättre. Jag har fått nya kompisar som jag fick leka med både lördagen och söndagen så ensamheten börjar dra sig tillbaka. Skönt. Igår så var jag och två nyfunna vänner på Musée d'Orsay och såg en massa kända målningar. Första söndagen i varje månad så har de flesta Paris museum gratis inträde så vi tyckte det var ett gyllene tillfälle att vara finkulturella. Efter besöket blev det fika på ett dyrt men tydligen känt café, jättegoa grejer hade dem där.

Idag är det skola igen och lite annat fixande och imorgon då kommer äntligen Ikea med sängen. Är dock lite spänd över hur de ska lyckas få upp den i lägenheten.

Ska snart skriva ihop lite tips till den som tänkt besöka Paris eller rent av flytta hit för jag har under mina två veckor här redan hunnit lärt mig ett och annat om det franska systemet. Men det får bli senare, nu ska jag nog gå och köpa liet croissanter och sen är det lektionsdags.