Adress okänd

Jag är en planerande person. Jag tycker om att ha ordning och reda på såväl tillhörigheter som planer. Kanske är det på grund av detta som jag är en så nyfiken natur - jag vill veta helt enkelt. Veta vart skåpet ska stå, vem som ställde det där och om det finns någon som har planer på att flytta det. När jag inte vet saker kan jag lätt bli oroad och känna mig stressad, ovissheten skapar hellre tankar om motgång och besvär än om medvind och vinst. Jag vet att det är det dummaste man kan göra att tänka i negativa banor eftersom ett av knepen för att nå dit man vill är just visualisering, så jag ska försöka bättra mig jag lovar.

Från och med idag finns det en mindre oklarhet i mitt liv, jag har nämligen bokat min språkresa till Paris. Den 25 februari bär det av och sen blir det skolgång på franska i minst 13 veckor (läskigt). Men med den klarhet växte en av min tillvaros oklarheter, nämligen vart jag ska bo när jag studerar i Frankrike. Min adress från och med mitten av februari 2008 går ännu under namnet OKÄND. Det kommer säkerligen att lösa sig, förhoppningsvis förr snarare än senare, men idag är det ett stort frågetecken av den skrämmande sorten. Kollar man sedan hyrmöjligheter i denna kärlekens stad så inser man att det är bäst att hitta man illa kvickt för det är dyrare än dyrt. Eller vad sägs om 100 000 kr för ett rum på 10 kvm från 19 februari till 31 maj? Så om någon har tips på hur jag hittar boende till rimligt pris i Paris eller krokarna hör av er?

Mörkt och kallt

Det är förvånande att jag efter 23 svenska vintrar fortfarande inte vant mig vid varken kylan eller mörkret. Varje år kommer det och omsluter mig på ett nästan chockartat sätt. - Huh vad var det där, en grå kall filt drogs plötsligt över världen.

Jag märker hur mycket jag påverkas av vädret och bristen på ljus. Jag blir lätt lite håglös och får svårt att ta mig för saker. I år tycks vara ett av de värsta åren, trots att det idag är 5:e december så har jag inte ens varit upp på vinden och hämtat ner mitt adventspynt - något som aldrig hänt förut! Jag köpte förra veckan hem en för mig ny sorts glögg med hjortronsmak, men den står fortfarande oöppnad i köksfönstret. Jag var dock upp redan vid sju imorse för att kolla på julkalendern, så jag har inte helt givit upp jakten på julstämningen.