Saker man kan göra...

...för att slippa plugga en stund.

  • Gå på toa - en klassiker. Det går helt enkelt inte att kissa en gång för mycket. Denna punkt fungerar också alldeles utmärkt att tillämpa när helst du har tråkigt.
  • Klippa bort döda blad från dina blommor. Detta kan alltid motiveras med att det är ansvarsfullt att ta hand om sina växter och har man vattnat dåligt alternativt för bra så får man glatt städa upp i skiten efteråt. Denna punkt kan också kombineras med ett tillfälligt byte av rum. Att byta miljö är enligt studietekniskt fakta bra att göra då och då. Exempel på en kombination av dessa kan se ut som följer:

Ta blomman du har i vardagsrumsfönstret, bredvid bordet där du sitter å klapprar med din dator. För blomman stadigt och bestämt till diskbänken i det intillliggande köket. Där kan sedan en grundlig klippning och städning av blomman göras. Eventuell vattning eller tömning av krukan kan också vara på sin plats. När du sen ändå är igång är det inte uteslutet att du kanske ska se över övriga växtarrangemang och deras tillstånd. Risken finns att det annars uppstår viss osämja på fönsterbänken och det vill vi ju helst slippa. Känner du för det kan du i samband med denna gröna episod ge dig själv ett välbehövligt snack. Blommor ska ju må bra av att man pratar med dem och ja att du mår bra av att prata behöver väl inte spekuleras kring något mer.

  • Om du har någon låda eller kanske en hög med papper som du stört dig på länge (alternativt helt nyligen blivit medveten om) så är kanske nu det rätta tillfället att ta itu med den. Att ha saker ligga framme och störa eller en massa lik i garderoben är säkert dålig Feng shui. Och det kan väl inte vara bra när man ska studera.
  • Diska eller städa är andra bra saker att göra för att slippa ifrån pluggandet en stund. Båda lämnar dig dessutom ofta nöjd efteråt och har du tur så är de även väldigt tidskrävande.
  • En riktig klassiker vid dessa, vad man skulle kunna kalla smittillfällen, är power nappen. The one and only. Den kan alltid förklaras med att den faktiskt ska generera ny kraft för den viktiga uppgiften att ta till sig information och lära sig något nytt. Den kan dessutom lätt förlängas till en liten lur. Samt intas flera gånger per dag. En vinnare helt enkelt. 



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback