Livet

Livet är fyllt av berg och dalar. Livet är fyllt av med- och motgångar. Livet är början, och livet är slut. Allt är ett oförutsägbart under. Vissa lever, andra dör. Vissa är lyckliga, andra inte. Saker som ibland känns så så rätt, visar sig vara o så fel. En känsla du känner kanske inte känns av någon annan. En sak du vill kanske går andra emot.

De val du gör, görs också utav andra. För orörd i livet är ingen. Det är inte upp till dig att bestämma vem och med vilka du i livet ska vara. Det är inte upp till dig att bestämma av vem du din kärlek ska få. Eller när. Livet är ett samspel. En lek med så många regler att du inte har en chans att lära dig dem alla. Men samtidigt en lek utan några regler alls.

Ibland är det tungt att stiga upp. Ibland gör det ont att somna för att rädslan för hur det ska kännas att vakna igen är så stor. Ibland är en ny dag som att få en egen bit av solen - lysande, varm och fylld av hopp om nytt liv. Ibland kan man inte vänta på att få sjunka in i nattens famn för att få öppna ögonen och möta en ny morgon. Livet är svart och livet är vitt. Att leva är ebony och ivory. Det gör ont att bli sårad och det gör ont att såra. Men mest ont gör det nog ändå för dem som inte känner någonting alls. Tur att jag inte är en av dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback