Starkt med Carolina Gynning

Med lätt glansiga ögon, som vittnar om närhet till gråt, svarar före detta bystdrottningen Carolina Gynning på Tilde de Paulas frågor. Hon är ärlig, rak, stark och ändå sårbar. Hon är insiktsfull och kritisk till sitt eget liv och leverne, till handlingar hon begått. Men främst av allt är hon lycklig.

I TV4:s Nyhetsmorgonsöndag intervjuades nyss Carolina Gynning, blondinen som nu för taktpinnen i samma kanals Förkväll, men som kanske mest är känd för sin medverkan i Big Brother och sina stora silikonbröst.  Att Carolina medverkar i Nyhetsmorgon denna morgon är ett resultat av att hon för nio dagar sedan lät operera bort silikonet ur sina bröst. Och att detta är något hon valt att göra i det offentliga och även dokumenterat med hjälp av fotografen Elisabeth Olsson.

Carolina berättar öppet och ärligt om hur hon mått dåligt när hon ransakat sitt sätt att leva livet. Att hon de senaste sex månaderna har gått i terapi och att det nu gjort henne stark nog att ta beslutet att ta bort silikonet, något hon funderat över under två års tid. Hon säger att om hon fick välja idag så skulle hon aldrig ha gjort sin första operation, den som förstorade hennes bröst och gjorde henne till bystdrottning. Hon vill inte moralisera över skönhetsoperationer, säger lite ironiskt att det kan hon inte, men tycker att det borde finnas en hög åldersgräns för ingreppen. Hon tror att man som 18-åring sällan är mogen att ta ett sådant beslut och att risken är stor att man väljer att göra den här typen av operationer av fel anledning. Att man gör det för någon annans skull (till exempel för att killar ska tycka att man som tjej är sexigare) istället för sin egen.

Carolina Gynning har inte varit någon av mina favoriter bland det otal offentliga personer som finns här i Sverige, men nu har jag ändrat  mig. Jag tycker det är starkt och tilltalande med personer som handlat "fel" och som sen gör något åt det och försöker hindra andra från att göra samma misstag. Rent krasst så kan man väl säga att ibland krävs det att andra handlar felaktigt och blir medvetna om det för att vi andra ska ha vett att låta bli.

Som småbystad tjej kan jag ju inte önska annat än att fler kvinnor i Carolinas position ska inse att deras silikonbröst varken gör dem själva eller omvärlden lyckligare, och operera ut silikonet. Det är säkert en lång väg att gå innan vi som har små bröst kan känna oss lika sexigt rätt som dem med stora, men Carolina Gynning har i alla fall hjälpt oss att påbörja den vägen.

Kommentarer
Postat av: Elin

Kul! Efter att jag skrivit om Gynning gick jag in på bloggportalen, och hittade det här inlägget om samma ämne! Roligt att se att vi tycker lika=)KRAMAR!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback